Download e-book for kindle: Casusboek allergie by H de Groot

By H de Groot

ISBN-10: 9031399019

ISBN-13: 9789031399017

ISBN-10: 9031399027

ISBN-13: 9789031399024

Allergie is een veelvoorkomend ziektebeeld in de huisartsenpraktijk. In de westerse wereld ontwikkelt maar liefst één op de drie mensen een allergie. Allergie is van alle leeftijden en meestal een multi-orgaanaandoening, waarbij vele disciplines betrokken zijn bij de allergologische zorg.In het Delfts Allergie Centrum (DAC) van de Reinier de Graaf Groep worden veel patiënten gezien door een multidisciplinair crew van een allergoloog, kinderarts, KNO-arts, longarts, dermatoloog, medisch immunoloog en diëtist. Het Casusboek Allergie bevat 32 interessante ziektegeschiedenissen die door dediverse specialismen van het DAC zijn verzameld. De circumstances zijn kritisch beoordeeld door een huisarts, met identify op klinisch redeneren en afstemming met de bestaande NHG-Standaarden wat betreft aanvullende diagnostiek en therapiemogelijkheden.In het eerste deel van het boek worden de patiëntpresentatie en de relevante vragen voorgelegd met betrekking tot de diagnose en de te kiezen therapie. De antwoorden op de vragen en de bijbehorende toelichting zijn te vinden in het tweede deel.

Show description

Read or Download Casusboek allergie PDF

Similar nonfiction_12 books

Get Europe's Free Trade Area Experiment. EFTA and Economic PDF

Europe's loose exchange zone scan: EFTA and monetary Integration is an 11-chapter ebook that starts by means of exploring the position of loose exchange region. This e-book then describes the 1st decade of ecu unfastened alternate organization (EFTA) and its results on member nations. next chapters clarify the second one section in EFTA's improvement, the association's adventure with non-tariff obstacles, and their enlargement.

Read e-book online Trial Language: Differential Discourse Processing and PDF

This learn of Anglo-American felony discourse is the 1st complete discourse research of yankee felony language in its prototypical atmosphere, the trial by way of jury. With ethnographic facts collected in a civil jury trial, the ebook compares the discourse processing of the felony members and the lay jurors within the trial.

Additional info for Casusboek allergie

Example text

Voor zowel de huidtest als de bepaling van IgE in het serum bestaat geen leeftijdsgrens; dit kan dus ook bij zeer jonge kinderen worden uitgevoerd. Een positieve uitslag van de test betekent dat de patiënt IgE-antistoffen heeft tegen een bepaald eiwit, maar dit hoeft geen klachten te geven. De uitslag van de allergietest moet weer beoordeeld worden in het licht van de eerder verzamelde gegevens uit de voedingsanamnese. Bij twijfel of meerdere verdachte voedingsmiddelen is het zinvol een diëtist in te schakelen die hierin gespecialiseerd is.

Met betrekking tot de allergie voor de kat raadt u het gezin aan afstand te doen van de twee huisdieren. Het effect van deze maatregel is pas na enkele maanden meetbaar, omdat de huidschilfers van katten zeer lang in de omgeving aantoonbaar blijven. Mocht de familie aangeven de katten niet weg te willen of kunnen doen, dan is het raadzaam om te adviseren regelmatig schoon te maken en de katten in elk geval niet in de slaapkamer toe te laten. Voor wat betreft de huisstofmijtallergie adviseert u te streven naar een reductie van de allergenen.

Als op basis van deze indeling is bepaald van welke vorm van allergische rinitis sprake is, volgt behandeling. 1 staat deze beschreven. 1 Behandelschema allergische rinitis (ARIA-richtlijn). Mild intermitterend Matig/ernstig intermitterend mild persisterend Matig/ernstig persisterend antihistaminica + + + nasale cromonen + + + nasale steroïden + + specifieke immunotherapie + + leukotrieenantagonist anti-IgE + geselecteerde patiënten met astma Egbert Boon valt in de categorie ‘matig tot ernstig’ en het is van belang om, gezien de persisterende klachten (gedurende het hele jaar), ook een combinatie van een antihistaminicum en een corticosteroïdneusspray te adviseren.

Download PDF sample

Casusboek allergie by H de Groot


by Jeff
4.5

Rated 4.60 of 5 – based on 4 votes